History

De history van de WESTLAND ACCOUNTANCY Cup


De geboorte van de Westland Accountancy Cup:


Tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van v.v. Naaldwijk, in 1972, hadden Jan van Daalen en Piet Boon, respectievelijk voorzitter en secretaris van de zaterdagafdeling, het plan opgevat voor een competitie met Westlandse ploegen. Ook hadden zij dit voor het toenmalige bestuur netjes uitgewerkt op papier. Het bestuur kreeg deze plannen aangeboden voor het 50-jarig bestaan en zo kon in het jubileumjaar voor de eerste maal om de Westland Cup gestreden worden.


In die tijd was de competitie eind april afgelopen en was er nog geen sprake van een na-competitie, in welke vorm ook. Het was dus de eertste verlenging van het voetbalseizoen. Het toernooi sloeg aan bij de Westlandse verenigingen, als was men weleens jaloers dat de wedstrijden bij VV Naaldwijk werden gespeeld. Naaldwijk was echter zuinig op de formule en bleef op het standpunt dat het hun toernooi was. Er is in de eerste jaren eerst in poule vorm gespeeld om later in het toernooi in knock-out wedstrijden om een finaleplaats gestreden werd. Sinds de invoering van de na-competitie door de KNVB is het toernooi met het knock-outsysteem begonnen.


Commissieleden:

Illustere namen hebben in al die jaren de commissie gevormd. Denk aan de oprichters Jan van Daalen en Piet Boon. Later ondersteund en vervangen door Piet Uitbeijerse, Cees van Weije, Leon de Wilde, Steven van Erven, Henk Valstar en het eerste vrouwelijk commissielid, Marian Kardol. Later werden Jan Bravenboer en Bert Merkestein de dragende krachten van het toernooi, hierbij ondersteund door Ina Merkestein, Steven van Erven, Berry Merkestein, Roy Baljeu en Barry Dekker.

Sponsoring:


Zonder sponsors zou het toernooi niet georganiseerd kunnen worden. In de 40 jaar zijn er 5 hoofdsponsors (naamgevers) van het toernooi geweest. Het begon met Rapid Pane glas en toen dat bedrijf opging in een ander bedrijf nam de Rabobank het stokje over. Na meer dan 15 jaar gaven ze aan dat ze een ander bedrijf de belangstelling gunden. GIBO Groep heeft het twee jaar gedaan en vele jaren was FLYNTH adviseurs en accountants (het eerdere LTB) de naamgever. Na afloop van de 50e editie werd op verzoek van FLYNTH adviseurs en accountants de samenwerking verbroken.  De dank voor de prettige samenwerking was wederzijds groot.

Met ingang van het seizoen 2023-2024 heeft het toernooi een nieuwe naamgever. We zijn er trots op dat met Westland Accountancy een samenwerking werd bereikt.

In de loop der jaren zijn er ook veel balsponsors gevonden die het toernooi financieel ondersteunen.